2022-06-28

OddwaySTARK lanserar partnerskapet mellan Volvo Trucks och världskända trummisen Mikkey Dee

För att visa på elfordonens kraft och tysthet samarbetar Volvo Lastvagnar med den legendariske heavy metal-trummisen Mikkey Dee, som är känd för att vara en av de mest kraftfulla trummisarna inom heavy metal.
OddwaySTARK Film fick i uppdrag att lansera partnerskapet genom ett antal lekfulla filmer, främst riktade mot en publik bland lastbilschaufförer.
– Är elektriska lastbilar lika kraftfulla som diesellastbilar? Ja, det är de! Men de erbjuder också en tyst och vibrationsfri förarmiljö som tar lastbilstransporter till en ny era, säger Volvo Lastvagnars marknadskommunikationschef Fredrik Hedenskog. Han fortsätter:
– Men det finns fortfarande missuppfattningar och skepsis därute, om deras kraft, och om deras kapacitet. Därför behövde vi en kampanj som visar alla positiva aspekter av elfordon, inte bara för miljön. Vi summerade det i vårt kampanjtema: ”Silent power. Ready to rock”.

– Tillsammans med Motörhead/Scorpions-trummisen Mikkey Dee och STARK Film, som jobbat tillsammans med Volvo Lastvagnar under många år, påbörjades arbetet med kampanjen i starten av 2022. Under loppet av en vecka blev sedan Göteborg skådeplats för en rockig sida av Volvo Lastvagnar.

– Genom åren har vi gjort många produktioner för Volvo Lastvagnar och flera av våra kreatörer har en bakgrund inom rock och metal-musik. Därför kände vi att vi skulle kunna göra något speciellt tillsammans, säger Adam Gustafsson, producent på OddwaySTARK.

– Jag älskar hårdrock och jag älskar motorer. Slutresultatet överträffade verkligen mina förväntningar, konstaterar Mikkey Dee efter att ha sett produktionerna. Han fortsätter:
– Det var fantastiskt kul att jobba med Volvo Trucks och OddwaySTARK.

Fredrik Hedenskog sammanfattar:
– Vi är väldigt stolta över den här kampanjen. STARK-teamet gjorde ett fantastiskt jobb med kampanjen och har nu tagit Volvo Lastvagnar in i heavy metal-musikens värld. Framtiden för
elfordon är inte bara miljövänlig, den är också kraftfull.